Легендарната американска състезателка по ски Катрин Каша Ригби загина, след като

...
Легендарната американска състезателка по ски Катрин Каша Ригби загина, след като
Коментари Харесай

Лавина уби ски легендата Катрин Ригби

Легендарната американска състезателка по ски Катрин " Каша " Ригби почина, откакто бе затрупана от лавина в Албания . Тя си отиде на 54-годишна възраст.  

Ригби е била в ски центъра в Брезовица, Косово, дружно с годеника си Магнус Улф Мъри, когато дребна лавина я затрупала отвън пистата. Това сочи информация, оповестена от Ski Magazine. 

Изданието оповестява, че Улф е достигнал годеницата си 20 секунди след рухването на лавината и незабавно е направил опит да я избави с изкуствено дишане.

В резултат на конфликта с лавината Ригби е получила вътрешен кръвоизлив в гърдите и увреждане на белите дробове. Тя е умряла единствено няколко минути откакто е била пометена от естествената буря. 
               

Ригби е паднала от върха на пистата и е провокирала съдбовната лавина, оповестяват локалните управляващи. Служителите настояват, че лавината е била необятна към 25 метра и висока над 9 метра. 

От Косовската планинска работа за търсене и избавяне оповестяват, че са получили сигнал за помощ в региона на " Орлово гнездо ", който е високорисков за лавини, съобщи EuroNews.Albania. 

" Първата информация беше за изгубили се двама скиори в мъглата, само че откакто събрахме данни, казусът беше разпознат и започнахме да претърсваме подозрителния регион " , написа службата в обществените мрежи. 

Преди гибелта си Ригби разгласява фотография от ски курорта, в която предизвестява за мощните ветрове. 

" Страничният дъжд, огромното размразяване на снега и ветровете, прекомерно мощни, с цел да се пуснат лифтовете, само че това не стопира спортистите " , разкрива Ригби в последния си пост в Instagram в деня на гибелта си със фотография на свирепите условия. 
               

" Докато търсим зимата, нашият Tour De Piste ( план, в който вземат участие скиори-експерти, които се движат по неразучени ски писти на известни места - бел. ред .) продължава, движейки се по периферията на курортите. Имахме няколко шанса да се поразходим нависоко, само че през днешния ден се върнахме в долната част " , показва Катрин Ригби. 

Ригби трансформира образа на ски спорта и се споделя, че е предефинирала този спорт " със своя високоскоростен жанр ", съгласно Ski Magazine. 

През 2015 година тя взе участие и в предаването " Ultimate Survival Alaska " на National Geographic по време на сезон 3. 

След като се появи новината за гибелта ѝ, в обществените мрежи заваляха възпоменания. 
               

" Катрин Ригби, твоята светлина блестеше толкоз блестящо и доста от нас имаха щастието да споделят част от твоята дива и необуздана сила. Благодаря ти, че беше същинска, както никой различен " , написа скиорът Джим Морисън. 

" Винаги ще мога да слушам гласа ти и да виждам усмивката ти. Танцуваш и живееш в един друг хубав темп на барабаните, който всички бихме желали да чуваме " , разяснява фотографът от National Geographic Джими Чин. 

" Благодаря ти, че показа толкоз доста наслада и мъдрост с всички нас " , добавя той.  

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР